Vælg køleboksen efter dit behov og spar penge

Campingland.dk - Den 29/06-2011

Udstyr ·  De fleste kender oplevelsen – man går ind i en forretning for at købe en sovepose til campingturen og kommer hjem med den nyeste udgave, der kan holde en varm i ned til -50 grader. Ikke just nødvendigt, men man lod sig rive med af stemningen i butikken.

Det samme gør sig gældende, når man skal ud og kigge på køleboks. De fleste køber en køleboks, der kan køle i langt højere temperaturer end de egentligt benyttes i.

Alfa og omega er, at man finder den køleboks, der passer ens behov. Skal man blot benytte den til at køle madpakken under bilturen, kan en termoelektrisk køleboks sagtens klare opgaven – den kan køle 15-18 grader i forhold til udenoms temperaturen, men når bilen køles til ca. 22 grader gennem airconditioningen, kan en termoelektrisk køleboks sagtens holde madpakker og drikkevarer kolde.

Og spørgsmålet er, hvorfor man bør tænke over, hvilke forhold man benytter sin køleboks? Svaret er, at prisforskellen på forskellige udgaver er meget stor – således koster en termoelektrisk køleboks fra 299 kr., mens en kompressorkøleboks koster fra 2.490 kr. En prisforskel der er til at mærke.

Ikke til brug i forteltet
Skal man derimod ikke blot benytte boksen på køreturen, men bruges den også i forteltet på campingferien er en termoelektrisk køleboks ikke tilstrækkeligt – forteltet kan blive op til 40 grader, og så længe, der ikke er udluftning, vil de 15-18 grader som en termoelektrisk køleboks kan sænke temperaturen ikke være tilstrækkeligt til, at hverken smørret på morgenbrødet eller eftermiddagsøllen bliver nogen udsøgt fornøjelse.

Skal boksen benyttes i forteltet, er det i stedet langt mere ideelt med en kompressorkøleboks, hvor man under selv ekstreme varmegrader kan holde temperaturen nede. På den måde kan man holde både mad- og drikkevarer kolde i et fortelt.

Det tredje alternativ
Ser man på det tredje – og i øvrigt helt lydløse alternativ – er der tale om en køleboks, der kører på gas. De er helt lydløse og kan fås til priser på cirka det halve af et kompressorkøleskab. Kører man køleboksen på el i stedet for gas, må man dog forvente, at de bruger en del mere strøm.