Tips til camping i den mørke tid

Campingland.dk - Den 14/11-2017

På tur ·  Er du helt vild med at campere og sove i telt? Så skal du ikke lade lidt kulde og mørke stoppe dig. Du kan nemlig sagtens begive dig ud i teltet, selvom solen ikke står højt på himlen. Læs med her, og få tips til, hvordan du camperer i den mørke tid.

Sørg for lys
Der er to ting, som du skal være opmærksom på. Den ene er kulden, og den anden er mørket. Med det rette udstyr er det heldigvis nemt at håndtere begge dele. Du skal huske at bringe en rigtig god lampe med, som kan lyse op i teltet.

Der findes mange forskellige lamper, men det er en rigtig god ide at købe en med LED. LED-lys kan lyse rigtig kraftigt, og det kan der hurtigt blive behov for, hvis du kun har plads til at medbringe en enkelt lampe. Hvis du klikker her, bliver du sendt videre til en god LED lampe, som du med fordel kan tage med dig på campingturen.

En varm sovepose
Når det er koldt udenfor, er det utrolig vigtigt, at du medbringer en varm sovepose, som kan holde dig varm hele natten. Når du investerer i en sovepose, er det derfor en rigtig god ide at finde en, der er specielt beregnet til vintercamping.
Der findes også soveposer, som er ekstra brede, hvilket giver dig mulighed for at vende dig samt have masser af tøj på under soveposen. Det er også en rigtig god idé at sove med dine støvler på, da du holder varmen, hvis dine fødder er varme. En ekstra stor sovepose vil give dig mulighed for dette.

Hæng soveposen udenfor
Hvis det ikke sner, kan du med fordel vende vrangen ud på din sovepose og hænge den udenpå teltet.

Derved bliver den helt tør, og hvis solen er fremme, vil den varme soveposen for dig. Det vil du helt sikkert blive glad for senere.

Kog sneen
Mange vælger at undlade at medbringe drikkevand på campingturen og i stedet smelte sneen. Det er en god idé, da det sparer jer for at slæbe en masse tungt vand, men husk at koge sneen, inden I drikker den.
Selvom sneen umiddelbart ser ren ud, så er den det højst sandsynligt ikke. Det skyldes, at der er forskellige partikler i atmosfæren, som blandes med sneen, når den daler ned. Husk derfor altid at finde kogegrejet frem, inden I drikker.

Pak ekstra varmt tøj
Når du skal campere om vinteren, kræver det, at du medbringer en masse varmt tøj. Mange pakker ofte for meget tøj, når de skal på ferie, men når du skal vintercampere, er det svært at pakke for meget.
Husk derfor ekstra strømper, halstørklæde samt en varm jakke og nogle varme bukser. Det er vigtigt, at dette er vind og vandafvisende, da det er med til at holde kulden ude. Husk derudover også nogle varme, behaglige støvler.

Er du til traditionel vintercamping i campingvogn, så kan du se hvilke campignpladser der har vinteråbent her.