Stjerner til danske turistattraktioner

Danskturisme.dk - Den 12/07-2005

Campingpladser ·  Den nye mærkeordning for danske turistattraktioner har tildelt stjerner til de første 29 attraktioner – og over 70 attraktioner er på vej til at blive mærket.

Det er foreningen Danske Turist Attraktioner (DTA), som tildeler kvalitetsmærket. DTA består af repræsentanter fra Foreningen af Specialmuseer i Danmark, Foreningen af Danske Akvarier og Zoologiske Anlæg, Foreningen af Danske Turistchefer, Organisationen Danske Museer, Fyntour (på vegne af de regionale turismeudviklingsselskaber), Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, HORESTA, Jyllands Attraktioner, Øernes Attraktioner og VisitDenmark.

Det nye kvalitetsmærke er blevet udviklet og afprøvet i løbet af de seneste par år med hjælp fra en række turistattraktioner og museumsorganisationer samt Dansk Standard. Mærkeordningen er frivillig, og attraktionerne kan ansøge om et kvalitetsmærke eller om at blive klassificeret efter en stjerneordning, hvor der gives fra én til fem stjerner. En stjerne fortæller den besøgende, at oplevelsen har en høj værdi på lokalt niveau, mens fem stjerner gives oplevelser af enestående værdi på internationalt niveau. Tivoli og LEGOLAND er indtil videre de eneste attraktioner med fem stjerner.

Den enkelte attraktion bliver vurderet af Dansk Standard med bistand fra fageksperter, ligesom bruger-undersøgelser bliver inddraget for at vurdere, om attraktionen giver en oplevelse af en høj kvalitet. Ved evalueringen er selve oplevelsen i centrum. Herved adskiller ordningen sig fra fx hotellernes stjerneordning, hvor det er faciliteterne, som bliver klassificeret.

- Med mærkeordningen vil vi fremover kunne give et langt skarpere billede af kvaliteten den oplevelse, der tilbydes turisterne på landets mange attraktioner. Samtidig får attraktionerne et operationelt værktøj til at udvikle kvalitet og oplevelser,” siger Morten Hahn-Pedersen, formand for DTA og direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Se mere på hjemmesiden for turistattraktionerne hvor du også kan læse en liste over turistattraktioner og deres stjerner - du finder link under "Besøg.WWW".