Spændende ferieoplevelser hitter på Samsø

Pressemeddelelse / Per Højgaard - Den 15/05-2009

På tur ·  Sadl cyklen, hop på præriehesten eller pak campingvognen og hold ferie for hele familien på Samsø. Hvad enten sommerferien står på afslapning eller oplevelser, så har Samsø det hele for både landkrabber og søulke.

Det fantastiske forår har bebudet endnu en dejlig sommer i Danmark, hvor varme dage og lune nætter inviterer til vidunderlige feriedage. På Samsø er der rig mulighed for at pakke kalenderen med oplevelser sommeren over, og fra øens tre skønt beliggende campingpladser ligger Samsø åben for muligheder.

Sommeren igennem svæver en liflig duft af grillede bøffer over forteltene, mens lyden af latter og familiehygge fylder sommerdagene og de lune sommeraftner. Tæt på både natur, vand og strand er campinglivet på Samsø aldrig kedeligt, og sammen kan familien boltre sig i både vandet, sandet og i bakkerne.

Cykelferie for hele familien
Samsø smukke natur ligger ikke blot for fødderne af øens campingpladser. Øen har nemlig et net af små veje, der roligt snor sig imellem landsbyerne, og det gør også Samsø til et ideelt sted at tage oppakningen på ryggen og hoppe på cyklen.

Langs vejene på hele øen står fristende boder med jordbær, ærter og saftevand, der byder svedende cyklister velkommen og giver et belejligt pusterum, når familien trænger til et hvil.

”Det let bakkede landskab og de stille veje inviterer til at udforske øen på cykel, så man kan dufte havet og mærke vinden i håret. Selv familiens mindste kan nemt komme med på tur, da tempoet kun sættes af humøret,” siger Gitte Dreier Jacobsen.

Oplev Samsø fra et kuskesæde
Cykelturen er dog ikke den eneste måde at nyde Samsøs smukke og rolige natur på. Som en rigtig cowboy på prærien kan turen gå øen rundt med ægte hestekræfter spændt for vognen og gasblus og tæpper i bagagen. Den gamle børnesang om den glade, lille cowboy fra Texas Prærieland har fået mangt et barn til at drømme om at ride og kaste med lasso, og nu vækker Samsø den gamle barnedrøm til live. Med hestevogn, gasblus og bålhygge tilbyder øen en helt unik ferie i hestevogn.

”Der er virkelig dømt familiehygge med bål og præriestemning, når de rolige nordbaggere trækker hestevognen rundt på hele Samsø. Det er en meget autentisk ferieform at opleve Samsø fra et kuskesæde, og børnene er helt vilde med det” fortæller Gitte Dreier Jacobsen fra Samsø Turistbureau.

Stævn ind ved Samsøs smukke havne
Unikke ferieoplevelser finder ferieglade danskere ikke kun fra et kuskesæde, da Samsø har tre smukke lystbådehavne til at friste søens folk, når de trænger til at skifte havets bølger ud med stabil landjord.

Ved Ballen Havn får ferien et strøg af middelhavsstemning med det sydlandske restaurationsmiljø, mens Mårup Havn indbyder til familiehygge ved legepladsen og gåture i det bakkede landskab omkring havnen. Historiens vingesus præger den naturskabte Langør Havn, der har været brugt siden vikingetiden. Her kan man næsten fornemme vikingerne stævne ud fra øen og drage på togter.

”Samsø Naturskole har hjemme ved Langør havn, og den inviterer på naturvandringer og temadage, hvor man rigtig kan få fingrene ned i den samske historie og natur. Børnene drager af sted med net og spand for at finde muslinger og krabber, mens Naturskolens guide fortæller, hvad de ser, hører og rører ved,” forklarer Gitte Dreier Jacobsen.

Uden stress og jag byder de glade feriedage på masser af muligheder for at bade ved de hvide strande, nyde en is ved et af Danmarks bedst bevarede gadekær i Nordby eller samle familien om de mange andre unikke oplevelser, Samsø byder på.Fakta om ferieoplevelser på Samsø
Ferie med hestevogn kan afholdes med helt op til fem personer. Hestevognene følger en fastlagt rute, der kommer hele Samsø rundt. Der overnattes på bestemte pladser, der er indrettet med fold til hestene. Inden hestevognsferien kan begynde, får familien et grundigt kursus i omgang med heste og hestevognskørsel.

Der er tre spændende campingpladser på Samsø, der alle ligger ud til vandet. Cykler til ferien kan blandt andet lejes hos øens campingpladser og hoteller, der tilbyder cykelpakker.

Vikingernes færden på Samsø er stadig synlig, da øen har et levn af forsvarsanlæg, gravhøje og stensætninger. I Nordby findes et af Danmarks bedst bevarede gadekær.