Sommerland Sjælland har guldfeber

Campingland.dk - Den 03/08-2012

Tips & tricks ·  Fra lørdag den 4. august byder Sommerland Sjælland sine gæster på gulgravning af 24 karat. De har nemlig gravet guld ned i den Odsherredske muld, og gæsterne kan være med til at grave - og vinde!

Guldfeberen raser i Sommerland Sjælland. I parken er 10 vaskeægte guldnuggets nemlig gravet ned. Guldklumperne har en værdi af 1.000 - 1.500 kroner per styk.
Så der er dømt udgravning til den store guldmedalje, når den nye aktivitet i forlystelsesparken åbner lørdag den 4. august.

En ny aktivitet møder gæster i Sommerland Sjælland, når parken åbner et helt nyt guldgraverområde. Denne gang er der dog ikke tale om den type, som børnene vasker sig til og bytter ved køb af mønter og sherifstjerner. Nej, denne gang er der tale om vaskeægte guld, og det er frem med knofedt, skovl og hakke, hvis man vil have fingre i de værdifulde guldnuggets, som en guldklump kaldes.

Et jordstykke nær cowboybyen Silver City midt i parken er blevet endevendt og 10 værdifulde 24 karats guldnuggets er blevet gravet ned, så gæsterne på egen krop kan mærke guldrusen, som ramte Amerika i 2. halvdel af 1800-tallet.

Grav guld i Odsherreds Klondike
På parkens åbningsdage kan gæster i tidsrummet 14.00-16.00 prøve lykken med skovl og hakke som eneste hjælpemidler. Parken stiller et antal til rådighed, men ellers er gæster velkomne til selv at medbringe eget guldgravergrej, når bare det ikke er moderne tekniske hjælpemidler som for eksempel guld- og metal-detektorer.

”Det skal være lidt primitivt, som det jo også var i de gode gamle guldgraverdage i lykkejægernes Amerika. Hakke, skovl, samarbejde og de bare næver, det var, hvad man havde at gøre med, når man ankom til et nyslået guldgraverområde,” fortæller direktør Kåre Dyvekær, der er idémand på aktiviteten.

En drøm bliver til virkelighed
At man kan grave ægte guld i Sommerland Sjælland er ikke blot en pludselig indskydelse for Sommerland Sjællands ejer, Kåre Dyvekær:

”Jeg har i flere år leget med tanken om, at det kunne være en skæv og sjov aktivitet, der passede godt til vores tematisering af området. Tænk at kunne grave ægte guld i vores westernområde, så man kom hjem med penge på lommen efter et sommerlandsbesøg,” fortæller den begejstrede direktør, Kåre Dyvekær.

”Hvert guldstykke har en indkøbspris på 1.000-1.500 kroner og finder man en guldnugget, køber jeg det gerne tilbage for 1000 kroner samme dag. Guldet er købt hos det lokale værksted Muld Plus Guld, så ægtheden hersker der skam heller ikke tvivl om,” tilføjer Kåre Dyvekær.

Det skal desuden tilføjes at Odsherreds Borgmester, Thomas Adelskov har været med til nedgravningen, for at sikre sig, at alt gik til efter bogen. Aktiviteten er tilgængelig for alle gæster i parken, når entréen er betalt.

Kommer du og familien langvejs fra, kan I overnatte på en af de mange nordsjællandske campingpladser. Se en oversigt over dem her:

Nordvestsjællandske campingpladser