Sådan forlænges forteltets levetid

Pressemeddelelse / Per Højgaard - Den 12/05-2007

Tips & tricks ·  Et korrekt opstrammet fortelt holder væsentligt længere end et fortelt, hvor man ikke har ofret opstillingen så meget opmærksomhed. Derfor er der gode grunde til for nybagte forteltejere at bruge lidt tid på at sætte sig ind i nogle enkle grundlæggende vedligeholdelsesregler.

Når opstramningen er så afgørende hænger det sammen med, at et dårligt opstrammet fortelt langt hurtigere får slidskader samtidig med at folder i teltdugen og vinduerne samler skidt, som er med til at nedbryde stoffet.

Ud over fordelen ved at forteltet holder længere, så ser det også pænere ud, samtidig med at det øger velværet.

Brug tid på opstillingen
Det er en god ide at investere lidt tid i at læse instruktionen grundigt igennem eventuelt suppleret med et kik på Isabellas videodemonstration, som både kan ses hos forhandleren og på www.isabella.net

- En korrekt opstramning behøver ikke at tage længere tid, når man først har prøvet det et par gange. Det er vigtigt, at man benytter den rigtige opstramningsrækkefølge og at det sker systematisk. Det er i øvrigt en god ide at anskaffe sig en såkaldt Herkules teltopstrammer. Den gør opgaven noget lettere, fortæller salgschef Tommy Boisen fra Isabella.

Løbende justering af teltet er nødvendigt
Det er også vigtigt at huske, at en korrekt opstramning ikke holder evigt. Der er med jævne mellemrum behov for at justere opstramningen, så den hele tiden er optimal.

Vil man yderligere sikre teltet lang levetid og et pænt ydre, kan man følge et par meget enkle vedligeholdelsesregler. Det handler om at afskylle udvendige flader med koldt vand eventuelt sekunderet af en blød børste. Husk ingen sæbe eller andre rengøringsmidler. De ødelægger imprægneringen.

Løbende rengøring og imprægnering
Indvendig skal teltet børstes en gang om ugen for at fjerne jordstøv, som kan medvirke til, at teltdugen bliver jordslået. Ikke mindst hvis man bruger gasovn eller Zippoovn til opvarmning er børstning og rigelig udluftning et must, idet der ved opvarmning afgives yderligere fugt, som sammen med jordstøvet kan resultere i at teltet bliver jordslået.

- Endelig er det en god ide at efterimprægnere hvert andet år, hvis forteltet står ude hele sæsonen. Man kan sagtens selv klare det med en femliter dunk imprægnering og en havesprøjte til at fordele det jævnt på forteltet. Selv om vinduerne ikke tager skade af væsken, er det en god ide at tørre dem af inden væsken tørrer ud, slutter Tommy Boisen.