Mariager Camping er inspiration fra hele verden

Campingland.dk - Den 20/03-2023

Campingpladser ·  En campingplads lever og dør med den inspiration og kreativitet, ejerne tager med sig. Mariager Camping drives med de bedste oplevelser og inspirationer, ejerne kan få med fra ind- og udland. Det gælder alt fra planlægning af pladsen til bæredygtige tiltag, servicetiltag, budskaber til gæsterne og ikke mindst idéer til kaffebar.

”Vi har været på teltture, vandreferier, charterferier og kørt autocamper. Alt sammen har fodret vores inspiration og givet os mulighederne for at tænke nyt. Når man selv har det godt, er det, man begynder at kigge sig om og se, hvad det er, der virker. Det er også sådan, vi fandt Fjordboblerne: Vi stødte på dem i Costa Rica i 2019,” fortæller Anni Jensen, medejer af Mariager Camping.

Vinteren bruges bl.a. på rejser til udlandet, hvor inspiration til indretning af både pladsen, servicebygninger, telte, hytter og senest Fjordboblerne er blevet indhentet.

I år fokuseres der på en smartere, mere grøn servicebygning, der bruger alle erfaringerne fra nudging rundt om i verden til at sikre den grønne brug af ressourcer som vand og papir.

Men det gælder ikke kun den glamping, der har været en stor succes. Alt kommer det fra parrets udenlandsrejser: fra pladsens indretning, med grill- og udeområder og den kommende kaffebar er taget med fra Australien, New Zealand og senest Peru, til de små detaljer i indretning og den måde service bedrives.

Anni beskriver det: ”Når vi er ude, kan vi slet ikke lade være med at se på alle detaljer, der hvor vi er: Hvordan har de lagt teltpladserne, hvordan de har indrettet de små og store hytter, hvordan de bruger naturen til at give en god oplevelse og hvordan de serverer værtskabet.”

Tilgangen afspejler at Anni og Kenneth har oplevet begge sider af værtskabet: ”Vi har selv været ude og sove i primitive telte. Så ser man de her små elementer, vi kan tage med hjem til Mariager Camping og vores gæster. Derfor har vi sat elkedler i køkkener og tilbyder også morgenmads-anretninger. Det er bare dejligt når man er i telt og gerne vil videre på cykel eller vandreturen.”

Kenneth tilføjer: ”Vi kom til et sted, hvor de havde måtter i alle baderum – det kunne vi med det samme se det smarte i. Så det har vi også nu.”

Anni og Kenneth arbejder hårdt på at udbygge og udvikle deres campingplads for at give alle typer af mennesker adgang til camping. ”Hvis vi skal leve af camping om 10 år, skal vi udvikle vores produkt, så gæster uden egen vogn eller telt også kommer til Mariager,” siger Kenneth.

Ønsket om at udvikle pladsen bliver i år, foruden 1. etape af en grønnere servicebygning, en ny kaffebar, hvor parrets foretrukne sted i Peru tjener til inspirationen: Brug af materialer, indretning og hele stemningen følger med fra Sydamerika til Mariager. ”Det handler om at indrette et helt miljø og genskabe den følelse af glæde, vi selv har på rejser,” afslutter Anni.

Fakta om Mariager Camping
Mariager Camping er privatejet af nuværende ejer, Kenneth Malgo Jensen, siden 2006. Han driver den med sin kone, Anni Grønborg Jensen.
- Der er pt. de to fuldtidsbeskæftigede på pladsen og 6-8 sæsonansatte til at hjælpe i højsæsonen.
- Pladsen råder over 150 enheder.
- Der er åbent fra primo april til ultimo september.

Læs mere om Mariager Camping her