Krisen er afblæst: Flot salg af campingvogne på feriemesse!

Campingland.dk - Den 10/03-2023

Forhandlere ·  Der var ingen krise at spore hos Adria på dette års Ferie for Alle messe i Herning. Interessen var rekordhøj, og salget af vogne og autocampere på messen, var over gennemsnittet i forhold til tidligere år.

Klokken 5 minutter over 9 fredag formiddag står 18 Adria-specialister klar til at svare på spørgsmål og vise frem på deres 1.300 kvadratmeter store stand ved dette års feriemesse i Herning.

Med energikrise og ufred i verden var forventningerne til messe-weekenden moderat. Det kunne ende godt og det kunne ende skidt. Men allerede få minutter efter åbningen måtte personalet snøre skoene en ekstra gang, for publikum var mødt talstærkt op, og de var klar til at kigge camping og stille spørgsmål.

– Normalt plejer der at gå 10-15 minutter før de første gæster er kommet igennem tælleapparatet og ind i hallerne, men i år føltes det nærmest som en invasion kun 2 minutter efter åbningstid, forklarer Per Højgaard fra Adria Danmark.

Det samme oplevede man både lørdag og søndag – masser af besøgende lige fra morgenstunden og mere end 56.000 gæster igennem tælleapparaterne på én weekend.

Camping er populært som aldrig før!

Under Corona frygtede camping-branchen en komplet opbremsning, men allerede 14 dage inde i krisen stod det klart, at netop campingferien havde dét som det feriehungrende folk efterspurgte. Fleksibilitet… Sikkerhed… og individualitet.

Derfor voksede salget eksplosivt og der blev født mange nye campister. Det har ikke ændret sig efter normaliseringen, og efter et tilbageholdende efterår, er folk for alvor på vej tilbage i butikkerne.

Fremgangen er ikke bare en dans på roser

– Vi havde nogle rigtigt gode år under Corona målt på salget, men der var også mange udfordringer, og nogle af dem er vi ikke ovre endnu, forklarer Per Højgaard fra ADRIA og fortsætter:

– Leverandørerne som forsyner fabrikken med dele til produktionen var kraftigt mærket af leverings-krise, og de har stadig udfordringer. I dag spår eksperterne, at der kan gå mellem 1-2 år før forsynings-leddene er fuldstændigt normaliseret igen.

Heldigvis oplever man hele tiden forbedringer, men fortsatte forsinkelser kan desværre ikke helt undgås… endnu!

– Det er vi naturligvis ikke glade for, for målet er naturligvis at kunne sende campisterne godt på ferie, og til tiden, bebuder Per Højgaard.

Salget stiger efter messen

Allerede den første uge efter messen melder flere forhandlere, at der er stigende aktivitet og flere har også solgt vogne på baggrund af messen.

I den 2. weekend i marts slår alle landets forhandlere dørene op til forårets store Åbent Hus – en weekend som traditionelt også afføder mange nye campister.

– Selv om krisen på nogle områder stadig præger vores hverdag, kan vi mærke, at folk er begyndt at få nok! De negative budskaber vi konstant bliver bombarderet med i medierne, skal ikke have lov til at ødelægge ferieplanerne.

– Vi er på vej ud af en periode med stor fokus på stigende energipriser men nu har mange opdaget, at det ikke blev det dommedags-scenarie medierne pustede det op til. Og med opsparede feriepenge på kontoen, føler forbrugeren sig nu klar til at udskifte, eller investere i nye campingvogne og autocampere. For den hyggelige ferie med familien – den vil vi ikke gå på kompromis med, slutter Per Højgaard fra Adria Danmark.

Se alle Adrias modeller her www.adria.dk