Her er de gode badestrande i år ifølge Friluftsrådet

Campingland.dk - Den 12/06-2017

På tur ·  Kalenderen siger officielt ’sommer’, og lige om lidt går rigtig mange danskere på sommerferie, hvor tiden skal bruges i sommerhus, på campingpladsen og ved de mange dejlige badestrande.

Selvom Danmark er beriget med utrolig mange strande og kyster, kan det være et klogt valg at vælge den rette badestrand for at få det mest optimale ud af sommerferien.

I denne artikel ser vi på, hvor du finder de gode badestrande i år.

Hvad er en god badestrand?
En god badestrand er som udgangspunkt en strand, der har det Blå Flag – du har med garanti set dette før, men måske har du ikke fuldstændig styr på, hvad det egentligt betyder, at en strand har fået tildelt flaget. På en Blå Flag-strand skal der være opsat et sikkerhedskort over strandens faciliteter og redningsudstyr for at øge din sikkerhed. Det gør, at du har nemmere ved at finde rundt på stranden samt vide, hvor langt der er til hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Denne oversigt viser dig blandt andet også, hvor du finder drikkevand, toiletter og parkering.

Hvis en strand har det Blå Flag, er sikkerheden i top på flere måder: Du er nemlig også sikker på, at badevandskvaliteten er i orden, da der som minimum bliver taget 10 prøver af badevandet sommeren igennem. Dette gøres for at kontrollere bakterier og alger i vandet, så du trygt kan tage ud og bade med venner, familie og børn.

Hvor er badestrandene med det Blå Flag?
Som udgangspunkt findes der strande med det Blå Flag ved stort set alle Danmarks kyster. Det gælder både på Sjælland, Fyn og i Jylland samt på de mindre øer. Specielt hos nogle af Danmarks foretrukne feriesteder: På Nordsjælland, Skagen og ved Vesterhavet findes der utallige strande med det Blå Flag.

På Nordsjælland er det specielt i Liseleje og Hundested, du finder de gode strande, og ved Vestkysten tæller både strandene i Thyborøn, Ferring, Søndervig og Hvide Sande som eftertragtede og sikre badestrande.

Uafhængig af hvor du skal hen på sommerferie, kan du være sikker på, at køreturen til den nærmeste badestrand med det Blå Flag er inden for et overskueligt kilometerantal. Der er altså nogle klare fordele ved at vælge disse strande, da sikkerheden er i top. Specielt ved Vestkysten, hvor strandene er kendte for at være drilske med kraftig undervandsstrøm, kan det være en god idé at vælge en strand med det Blå Flag.

En ferie ved Vesterhavet kan være fuldstændig fantastisk, specielt fordi naturen ikke ligner nogen anden i vores lille land.

Vind, vejr og temperaturer kan dog drille en smule mere ved Vestkysten, hvilket betyder, at man skal tage sine forholdsregler. Hvis du overvejer en telttur til det vestjyske, bør du muligvis overveje i stedet at leje et af de mange feriehuse, der findes, så du undgår kolde nætter i et telt. Særligt ved Vesterhavet finder du et godt udvalg hos Esmark.dk, som udlejer huse langs den Jyske vestkyst.

> Søg blandt de danske campingpladser på et kort her.