Guide til internet I campingvognen

Campingland.dk - Den 22/08-2016

Camping ·  Camping er en fantastisk made at holde ferie på. Campingferie er ikke længere nødvendigvis ensbetydende med at man skal leve spartansk i en uge eller to. Det handler om at man kommer hinanden ved, at man kommer væk hjemme fra, og at man giver slip på hverdagens stres.

Så er man ikke til den helt primitive version af camping findes der heldigvis alternativer. For mange folk er det ligefrem skræmmende at forlade hjemmet til fordel for en campingvogn. Det kan skyldes flere grunde, men for de flestes vedkommende er det, at man har svært ved at koble fra internettet.

Der er ikke nogen regler om at man skal smide alt teknologi fra sig, når man tager på campingtur. Det kan dog være en rigtig god idé enten at undlade det, eller skæremeget ned på forbruget, så længe man er afsted. Kan man ikke undvære internettet, så har vi her lavet en guide til internet i campingvognen.

Der findes en række forskellige løsninger, alt afhængig af hvad du skal bruge internettet til, og hvor meget du skal bruge det. Vi starter med de løsninger til personer med færrest krav og slutter med løsningerne der fungerer bedst til personer med skærpede krav.

Mobil internet – Til det spinkle behov.
Har du en smartphone, så er der stor sandsynlighed for at du også har en datapakke og en smartphone der kan lave et hotspot. Det betyder, at du via din smartphone kan lave trådløst internet, som dun kan bruge på din telefon eller tablet. Funktionen er tilgængelig på de fleste telefoner under indstillinger -> Wifi -> internetdeling.

Med denne løsning kan du foretage små opgaver såsom at tjekke emails, Facebook, Twitter og lignende.

Husk, at det du forbruger gennem hotspottet er data brugt fra din telefon. Så har du ikke en stor datapakke, eller er du i mangel i den givne måned, så skal du sørge for at monitorere dit internet forbrug, således at du ikke pludselig modtager en stor ekstra regning fra din udbyder.

Mobilt bredbånd – til større databehov
Mobilt bredbånd fungerer i store træk på samme måde som mobil Internet. Du vælger en udbyder, af dem får du et simkort, som du så selv kan vælge hvilken hardware du vil bruge til simkortet. I princippet kunne du blot bruge en telefon, men forskellen fra de to er, at denne løsning er dedikeret til mobilt bredbånd, og dermed uden sms og tale.

Eftersom det er dedikeret som mobilt bredbånd, så vil du også opleve generelt hurtigere hastigheder, større datapakker og billigere priser. I stedet for en telefon, kan du bruge et USB-mode, hvor du indsætter dit simkort i, og sætter modemmet i din computer. Med denne løsning kommer du kun på nettet med en enhed.

En anden løsning er et mobilt bredbånds modem, hvori du indsætter dit simkort på samme måde som USB-modemmet. Denne løsning giver dig en trådløs forbindelse, som kan bruges af mange enheder på samme tid. Det er en lidt dyrere løsning, men kun i form af en engangsbetaling + den eventuelt lidt dyrere datapakke du vælger.

Det er ikke alle firmaer der leverer en lige god forbindelse over hele landet. Selvfølgelig vil der altid være lidt forskel i dækningsgraden – alt efter, hvor langt du er fra den nærmeste antenne. Vil du være sikker på at forbindelsen rækker ordenligt, så undersøg inden hvilke udbydere der dækker hvor. Heldigvis dækker de fleste udbydere det meste af landet, men vi kan særligt anbefale Net1, som har den bedste dækningsgrad i yderområder – hvilket som regel er der campingpladserne er placeret.

Alt efter valget af datapakke kan du bruge den til mindre, mellemstort og stort behov. Som regel vil det være en mellemting. Men med mobilt bredbånd har du større mulighed for at surfe på nettet, se net-tv, Youtube, Netflix, e-mail og du eller bruger nettet til.

Satellit internet – Til de øde egne
Er du en rigtig vildmarks campist eller kan du bare godt lide at tage til de mest uciviliserede områder i landet og udlandet, så er satellit internet måske løsningen for dig.

Satellit internet skaber en forbindelse fra dig og direkte til en satellit i rummet, hvilket gør, at du kan komme på nettet over stort set hele jorden – medmindre du er i en hule under jorden.
Er du mere interesseret i denne løsning, så vil vi anbefale at læse dette indlæg om Internet i øde egne. Ganske kort kan vi fortælle at der er fordele og ulemper ved denne løsning, hvor den største fordel må være mobilitet.

Af ulemper kan nævnes, at det er en noget dyrere løsning. Ligeledes er den en ulempe, at satellit internet generelt er langsommere end det mobile bredbånd. Som indlægget også fortæller, er der mulighed for en 20 Mbps forbindelse i Europa – hvilket er hurtigt nok til samme forbrug som mobilt bredbånd, og som fungerer godt som alm. internetforbindelse til arbejde og stream på farten.


Find campingpladser i Danmark med trådløst internet her.