Skandinaviens største campingkæde storsatser i Danmark

Campingland.dk - Den 05/02-2020

Campingpladser ·  Rekordstore First Camp vender blikket mod Danmark. Kæden erhverver fire danske campingpladser og rekrutterer en velrenommeret regionschef til sommersæsonen 2020. Dermed bliver First Camp Danmarks største campingkæde. ”Dette er bare starten på vores vækstrejse i Danmark” meddeler virksomhedens administrerende direktør, Johan Söör.

First Camp har meddelt, at man erhverver destinationerne Bogense Strand Camping og Hasmark Strand Camping på Fyn, og inden årsskiftet erhvervede man også Bøsøre Strand Feriepark og Skovlund Camping.

Fire nye destinationer inden for et par måneder indebærer, at kædens årlige omsætning i Danmark vil stige til over 60 millioner danske kroner, inklusive First Camp Lakolk Strand-Rømø, som man også har drevet tidligere. Med i alt ca. 2.500 pladser og næsten 150 hytter i den danske del af virksomheden bliver First Camp dermed Danmarks største campingkæde.

Investeringerne er en del af en langsigtet plan. I december indfriede First Camp som den første campingkæde i Nordeuropa, en rekordstor obligation på 700 millioner svenske kroner for at finansiere virksomhedens kommende satsninger. Et af målene handler om at finde flere destinationer, man kan forbedre rundt omkring i Danmark:

– Nærheden til det europæiske fastland og de fantastiske omgivelser gør Danmark ekstra attraktivt! Nu gearer vi virkelig op her med flere destinationer og en drømmerekruttering i form af vores nye regionschef. Senere ser vi på flere erhvervelser over hele Danmark, siger Johan Söör, administrerende direktør, First Camp.

I forbindelse med erhvervelsen rekrutterer man en regionschef til det danske marked, den velrenommerede Malene Kronborg, som tidligere har været ansat ved feriebyen Lalandia i Billund og butikskæden Panduro. Den nye rolle som regionschef indebærer et ansvar for resultatet i First Camps danske virksomhed.

– Vi mener, at en lancering af vores succesrige kædekoncept i Danmark byder på gode muligheder. Det danske marked er, nøjagtig som det svenske, meget fragmenteret. De fleste campingpladser drives af små aktører. Der er mulighed for store samordningsgevinster, hvis mange campingpladser samles under ét flag. Vi kan udvikle og vise vejen. For eksempel i det vigtige arbejde med at digitalisere branchen, hvilket kræver både ressourcer og ekspertise, siger Johan Söör, administrerende direktør, First Camp, og han fortsætter:

– Danmark er også en vigtig indfaldsport til Skandinavien for campister i resten af Europa. Med erhvervelserne får vi et meget stærkt gæstetilbud i både Danmark og Sverige.

Læs mere om First Camp pladserne her:
- Hasmark Strand Camping
- Bogense Strand Camping
- Bøsøre Strand Feriepark
- Skovlund Camping