Det gode forårsvejr var så godt at frokosten kunne laves i poolen.

Campingland.dk - Den 06/05-2020

Campingpladser ·  Hanstholm Camping udnyttede det gode forårsvejr ved at stege spejlæg i børnepoolen.

”Umuligt” var redaktionens første tanke, men billederne fortæller det hele. Det var også Bent Thodsens, ejer af Hanstholm Camping, første tanke da idéen kom. Til Tvmidtvest udtaler Bent ”jeg tror ikke, der havde drømt om, at man kunne gøre sådan noget”

55,9 grader varm børnepool
Det var nok temperatur til at der kunne langtidstilberedes ”poolæg”, og ja det tog faktisk hele dagen at tilberede. Og denne temperatur var lige nok til at æggehviden blev tilberedt, så æggeblommen var stadig dejlig flydende.

Bent forklarer her hvordan den sjove idé opstod ”Det var fordi vandet var så varmt at det dampede så meget, at det så ud som om vandet kogte, jeg læste at æggehvide koagulerer ved 56 grader og så tænkte jeg at så kunne vi visualisere hvor varmt vandet er ved at få lavet et spejlæg.”

Grunden til at børnepoolen var så varm, var nemlig at den lige nu bruges til at nedkøle pladsens solceller. Og for en god ordens skyld understreger Bent ”Vandet er selvfølgelig fuldstændig uegnet til at svømme i, poolen er heller ikke åbent endnu, men bruges til at komme af med varmen fra solfangerne, der er 730 kvadratmeter til bare at varme svømmepoolen op med.”

Poolsene er normalt opvarmet typisk til ca. 30 grader og er normalt åben fra maj til september, se billedet hvordan det ser ud en rigtig sommerdag i Hanstholm.

Stor begejstring blandt pladsens børn
Eksperimenter fanger næsten altid børnenes interesse, og Bent gjorde det egentlig blot for at vise hvor varmt der er og havde aldrig regnet med at frokosten blev færdig… J

”Så poolæg er ikke noget der kan bestilles fremover på pladsen, men sjovt var det ;)” Slutter Bent Thodsen.

> Læs mere om Hanstholm Camping her