Danskerne er vilde med ferie i Danmark

Campingland.dk - Den 29/06-2018

Camping ·  Næsten hver anden dansker fravælger i år charterrejsen eller udlandsturen for i stedet at holde sommerferien i Danmark, viser en undersøgelse fra YouGov lavet for GF Forsikring. Blandt de 10 mest anbefalede oplevelser i landet topper Asaa havn og strand, tæt ved Asaa Camping & Hytteferie. Specielt de danske campingpladser er der rigtig mange der benytter sig af den kommende tid.

Spørg meteorologen. Spørg landmanden, festivalgængeren, campisten, solbaderen eller grill-elskeren, og du vil oftest få det samme svar. Det danske sommervejr er lunefuldt og ikke sådan altid lige til at forudse. Alligevel vælger tæt på hver anden dansker i år at holde sommerferien herhjemme.

Staycation og nære værdier
En ny undersøgelse fra YouGov lavet for GF Forsikring viser, at 41% af danskerne vælger udlandsturen fra til fordel for sommerferie i Danmark. Det svarer til halvdelen af dem, der holder sommerferie og har besluttet, hvad ferien skal bruges til. Og mere end hver tiende danske familie (14%) vælger tilmed at lade ferien have udgangspunkt i hjemmet og tage på ture derfra. Det fænomen kaldes populært staycation.

- Hos GF Forsikring oplever vi, at det nære og det lokale både betyder meget og fylder meget for rigtig mange af vores kunder, både i hverdagen og i forhold til højtider og ferier. Og undersøgelsen synes at bekræfte, at det nære har en stor værdi for danskerne generelt, siger Pernille Vestergaard Roslev, marketing- og kommunikationschef hos GF Forsikring.

Få inspiration til din danske sommerferie
Undersøgelsen viser også, at syv ud af ti danskere krydrer deres primære ferie med endagsture rundt til oplevelser og seværdigheder i Danmark. Derfor slår GF Forsikring nu et slag for de gode oplevelser i sommer-Danmark. Via sitet sommeroverskud.dk har forsikringsselskabet indsamlet danskernes tips til gode oplevelser, så du nu kan lade dig inspirere til spændende og måske nye eller anderledes oplevelser herhjemme.

Nordjyske Asaa havn og strand topper listen
På listen over de 10 mest anbefalede oplevelser i Danmark tæt ved Asaa Camping og Hytteferie topper Asaa havn og strand i Nordjylland skarpt forfulgt af Sanderumgaard på Fyn og Handbjerg Marina i Vestjylland.

- Vi ved fra GF Forsikrings mange lokale kontorer, at Danmark har masser af store og små oplevelser at byde på, og dem håber vi nu, at vi kan dele til inspiration. Der vil uden tvivl være nogle oplevelser, der er mere kendte end andre, men jeg glæder mig over, at der også er mange gode bud på mindre kendte, anderledes eller overraskende steder og oplevelser, siger Pernille Vestergaard Roslev.

Undersøgelsen af danskernes ferievaner er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1012 interviews med danskere i alderen 18+ år i perioden 4.-7. maj 2018.

De 10 mest anbefalede oplevelser i Danmark
1. Asaa havn og strand (Region Nordjylland)
2. Sanderumgaard (Region Syddanmark)
3. Handbjerg Marina (Region Midtjylland)
4. Sjelborg Strand (Region Syddanmark)
5. Isenbjerg Bakkeø (Region Midtjylland)
6. Omø (Region Sjælland)
7. De 6 glemte kæmper på Vestegnen (Region Hovedstaden)
8. Faxe Kalkbrud (Region Sjælland)
9. Egebæksvang Skov (Region Hovedstaden)
10. Gateway Blokhus (Region Nordjylland)