Badevand op mod 20 grader

Campingland.dk - Den 22/06-2020

På tur ·  Sæsonen er i gang på Blå Flag- og Badepunkt-strande. Sommervejret har for alvor ramt Danmark, og flere steder er vandtemperaturen oppe omkring 20 grader. Dermed er badesæsonen officielt i gang, og badegæsterne kan springe i bølgen blå på en af de mange strande, der har hejst et af Friluftsrådets badeflag.

Friske dyp i rent og klart vand, sand mellem tæerne, lune gryder i klitterne, og duften af tang og saltvand, mens man hører vindens susen i marehalm. Det er noget af det, mange forbinder med badeferie i Danmark. I øjeblikket stiger temperaturerne i både luften og badevandet støt, og badevandstemperaturen er mange steder i de indre farvande oppe omkring 20 grader, hvor vandet opleves som behageligt at springe i for de fleste. Og i år bliver der rig lejlighed til at opleve og genopleve alle de gode minder om sommer herhjemme på en af de over 200 havne og badesteder, der er mærket med et af Friluftsrådets to officielle flag til strande og havne.

39 badepunkter i 2020
Friluftsrådet har i 2020 tildelt Blå Flag og Badepunkt til i alt 231 badesteder og havne rundt om i Danmark. 39 af disse får i år status som Badepunkter. Badepunkter er strande, som vi kender dem flest fra Danmark: rent vand, gode badeforhold og strande der passer til omgivelserne. Badepunkt er en ny nordisk mærkningsordning for simple badesteder med badesikkerhed, basal infrastruktur og de samme høje krav til vandkvalitet, som der kræves for at hejse det Blå Flag. Samtidig kan man på mange Badepunkter finde særlige natur- kultur- og friluftsoplevelser, og strandene vil ofte have bære præg af områdets lokale identitet.

Gode, simple badesteder
Badepunkter findes i hele Norden, og i Danmark drives mærkningen af Friluftsrådet, der foretager kontroller af badestederne, ligesom vandkvaliteten løbende monitoreres af kommunerne. På både Blå Flag-strande og Badepunkter er der således garanti for ordentlig vandkvalitet og en sikker badeoplevelse.

"Vi er rigtig glade for Badepunkt-ordningen, da den giver kommunerne mulighed for at signalere klart til borgerne, at her er der ordentlige badeforhold - uden at der stilles omfattende krav til deres øvrige aktiviteter på stranden. Derfor håber vi selvfølgelig også, at mange borgere tager godt imod de nye Badepunkter og kommer ud og får masser af gode badeoplevelser hele sommeren", siger Jan Ejlsted, der er direktør i Friluftsrådet.

> Se campingpladserne på en oversigt her