Årets campingtrækker 2018

campingland.dk - Den 07/02-2018

Camping ·  Tiden med nødtørftige transportbiler er forbi. Vi vælger igen de biler, vi drømmer om, og det afspejles tydeligt i finalefeltet til Årets Campingtrækker 2018, som er overvældende domineret af tidens hurtigst voksende bilsegment, SUV’erne.

”Årets Campingtrækker” er et årlig event, der har kørt næsten uden afbrydelser siden midten af 1990’erne.

– Vi er der for campisterne, og der er ingen, der trækker sin campingvogn selv, så disse test er utrolig vigtige, så vores medlemmer ikke køber forkert, siger DCU’s tekniske rådgiver Stefan Rosendal.

Årets Campingtrækker 2018 er Nissan Qashqai.
De næste fire pladser blev fordelt med en anden plads til Peugeot 5008, en tredjeplads til Renault Captur, en fjerde plads til Alfa Romeo Giulia og en femteplads til Volvo XC 60.

Disse biler var også med i testen:
Kia Niro 1,6 GDI Hybrid Advance
Dacia Duster 1,5 dCi 4x2
Suzuki Ignis 1,2 Active AllGrip Auto 4WD
Opel Insignia Sports Tourer 2,0 Turbo D Innovation
Mazda CX-5 2,2 Vision Aut.

Hver enkelt bil testes på både landevej, motorvej og bane.

Direktør i Nissan Nordic, Danmark, Ralph Gonsalves, blev taget på sengen af DCU’s mediechef Anne-Vibeke Isaksen, men han genvandt hurtigt fatningen.

– Umiddelbart er jeg meget overrasket. Det er selvfølgelig fantastisk at blive kåret til Årets Campingtrækker 2018, og det er med til at give Qashqai noget mere autenticitet. Det er jo godt, at den også kan bruges til nogle af de mere praktiske ting, siger Ralph Gonsalves som sin første reaktion, da Anne-Vibeke Isaksen overrasker ham med nyheden om, at Nissan Qashqai er kåret som Årets Campingtrækker 2018.

Juryens kommentarer
Frede Petersen, testansvarlig: At køre i denne bil var en positiv oplevelse. Den var i besiddelse af gode køreegenskaber, god acceleration og motorkraft. Den klarede øvelserne meget godt og må klart betegnes som en god campingtrækker. Jeg savner nok lidt bedre finish, men det har jo i princippet intet at gøre med, om bilen kører godt. Alt i alt en god familiebil med gode sidde- og pladsforhold. En klar favorit til årets trækker.

Nikolai Rahlf, DCU-medlem: Overraskende god på banen, hvor den på trods af sin højde lå meget stabilt. Med en god motor og en rummelig kabine er det en rigtig god bil til prisen.

Stefan Rosendal, teknisk afdeling, DCU: Velafstemt familie crossover med gode køreegenskaber. Qashqai er førende i crossover-segmentet og med god grund. Retningsstabil, også i kurvekørsel, og klarer sig som campingtrækker over gennemsnittet for de høje biler. Plusser er pris, gode pladsforhold og en velafstemt drivlinje. Godkendt til Stærk med træk.

Flemming Lundberg Petersen, DCU-medlem: I første omgang ved vejkørsel, og hvad dertil hører, virkede bil og hele trækket rigtig behagelig stabilt, og de 130 dieselheste var overraskende stærke, så eneste bemærkning her var en lidt affjedringsmæssigt stødende oplevelse. Men da vi så kom til banekørslen, var der virkelig en oplevelse af, at dette vogntog ikke kunne smides af vejen, så for mig var der ingen tvivl om, at den burde have titlen.

Thomas André Petersen, motorjournalist: Ja, for pokker. Qashqai var en pioner, hvilket jo indebærer, at den i dag bare har mest rutine. Og sådan opfører den sig også med campingvogn på krogen. I udgaven med den lille stærke dieselmotor leverer den det helt rigtige kompromis mellem hverdagens opgaver og campingtrækkerens udfordringer.

Juryen lagde specielt mærke til den nye Nissan Qashqais gode resultater i manøvrekørslen og den rolige omgang med campingvognen på landevej.

– Når man tænker lidt over det, så er det måske ikke så overraskende endda. Den er jo solgt i tre millioner eksemplarer siden intro i 2007. I den tid har vi selvfølgelig lyttet til vores kunder, og én af de ting, de specielt har efterlyst, er netop skarpere svingegenskaber. Det er måske dét, der har gjort udslaget, og så er det pludseligt ikke så underligt endda, siger Ralph Gonsalves.