Årets campingtrækker 2021

Campingland.dk - Den 18/02-2021

Camping ·  KIA XCEED trak det længste strå ved kåringen af årets campingtrækker 2021.

Kias urbane crossover, XCeed, har fået stor ros og vundet indtil flere priser for sin evne til at kombinere de praktiske elementer fra en kompakt SUV med et sporty look og den engagerende kørsel fra en hatchback. Den populære XCeed er nu også kåret til Årets Campingtrækker 2021.

Dansk Camping Union, tester hvert år en lang række biler, og kårer ”Årets Campingtrækker”. Den årlige kåring har kørt næsten uden afbrydelser siden midten af 1990’erne, og har stor bevågenhed fra de danske campister.

”Vi er der for campisterne, og der er ingen, der trækker sin campingvogn uden bil, og disse test er utrolig vigtige, så vores medlemmer ikke køber den forkerte bil”, siger DCU’s Landsformand Anne Vibeke Isaksen.

Årets Campingtrækker kåres over to dage, hvor en jury fordelt på både motorjournalister og campingentusiaster tester bilerne dels på almindelig vej og dels på øvelsesbane.

Testfeltet på i alt 10 biler repræsenterede et bredt udsnit af markedet med forskellige biltyper. Udover vinderen Kia XCeed var de øvrige modeller i testen; BMW X3, Ford Kuga, Land Rover Defender, Mercedes-Benz GLA, Opel Astra, Peugeot 2008, Toyota Rav4 Plug-in Hybrid, Volkswagen Golf, og Volvo V90.

Vinderen findes ved at hvert jurymedlem skal dele i alt 25 point ud, og mindst fem biler skal have point. Der må ikke gives samme antal point til flere kandidater, og hver bil må max få 10 point.

Pointfordelingen i top 5

1. pladsen: Kia XCeed 39 point

2. pladsen: Mercedes-Benz GLA 36 point

3. pladsen: Volkswagen Golf 25 point

4. pladsen: BMW X3 14 point

5. pladsen: Ford Kuga 11 point

Kia XCeed, der løb med titlen som Årets Campingtrækker 2021, fik en flot bedømmelse af juryen, som i sin samlede vurdering af bilen skriver; ”XCeed er en velafstemt crossover med gode køreegenskaber. Kia’en er én af de førende i segmentet og med god grund. Retningsstabil, også ved kurvekørsel, og den klarer sig som campingtrækker over gennemsnittet for de højere biler. Plusser er derudover en yderst fornuftig pris, 7 års garanti, og en helstøbt og velafstemt drivlinje - en komplet bil.”

Kia XCeed er udover ny titelindehaver af Årets Campingtrækker også godkendt til ”Stærk med Træk”, som er DCU’s blåstempling af biler, der er velegnede til at trække en campingvogn.

> Læs mere og oplev Kia Xceed her


Citater fra juryen:

Morten Bek: ”Spændingen stiger altid, når en ny bil for første gang skal køres med en campingvogn spændt på trækkrogen; det er uforudsigeligt, hvordan bilen vil køre med campingvogn, selv om den uden vogn bagpå har fremragende køreegenskaber. XCeed har som udgangspunkt både direkte og sikre køreegenskaber, og det er en fornøjelse, at det på ingen måde ændrer sig, når man spænder en campingvogn på den - og det gælder på både offentlig vej og ved banekørsel. Dertil et fedt design, en solid dieselmotor og fornuftige priser.”

Stefan Rosendal: ”Her har Kia ramt noget, der virker. Retningsstabile egenskaber, og med præcis styrerespons tackles banens kegler uden medstyrende eller svajende tendenser – XCeed zik-zakker fornemt gennem øvelserne. På lande- og motorvej føler XCeed sig hjemme, og kombineret med lavt støjniveau og fast siddekomfort og en skarp pris kan jeg kun give XCeed mine varmeste anbefalinger. Det sportslige look – med en fin streg fra bagenden - appellerer til øjet! Godkendt til Stærk med Træk.”

Frede Jacobsen: ”Helt igennem en god bil med gode egenskaber på landevej og på banen. De 136 hk er “hjemme” alle sammen, så motoren trækker vældig godt. Helt fortjent, at XCeed tager titlen som Årets Campingtrækker 2021, og jeg kan kun anbefale den som familiens campingtrækker.”