5 perler i den danske natur, der er værd at køre efter

Campingland.dk - Den 15/10-2019

Campingpladser ·  Efterårsferien er en god mulighed for at opleve nogle af de naturskønne områder i Danmark, man ikke får set i hverdagen. Formand i Dansk Turismefremme har fem forslag til naturperler, der er værd at køre efter.

Det er efterårsferie, og det betyder kvalitetstid med familie og venner for mange danskere. Nogen tager på rejse til udlandet, men mange bliver hjemme. Det mest populære land for danskerne at holde ferie i, det er nemlig deres eget. Det forklarer Morten Damgaard Nielsen, der er formand i Dansk Turismefremme:

- 85 procent af danskerne var på minimum én ferie i 2018, og blandt dem holdt 61 procent ferien i Danmark, viser tal fra VisitDenmark. Det gør Danmark til det mest populære land for danskerne at holde ferie i. Det skyldes flere ting, men det er typisk en billigere ferieform end rejser til udlandet og ofte forbundet med lidt mindre planlægning.

Morten Damgaard Nielsen tilføjer, at Danmark desuden har mange turistattraktioner, som man måske ikke har tid til at se i hverdagen. Efterårsferien er derfor en god mulighed for at komme afsted og besøge disse steder. Efterårsferien er også den sidste uge mange af landets campingpladser holder åbent.

Roadtrip er populært
At det er populært at rejse rundt i Danmark i efterårsferien for at opleve nogle af de seværdigheder, som Danmark har at byde på, det kan man mærke hos Danmarks største udlejningsvirksomhed, Europcar. Her oplever man nemlig meget stor efterspørgsel på personbiler i efterårsferien.

Planlægger man roadtrip i efterårsferien, så skal man ifølge Morten Damgaard Nielsen overveje at besøge nogle af de naturperler, vi har i Danmark. Han har fem forslag til enestående naturoplevelser, som er værd at køre efter:

Grenen i Nordjylland – hvor to have mødes:
- Det er en speciel oplevelse at stå på det europæiske fastlands yderste punkt og se bølgerne fra Skagerrak og Kattegat støde sammen og brydes over Skagens Rev.

> Find campingpladser nær Grenen her.

Råbjerg Mile – Danmarks største ørkenlandskab:
- Danmark har ikke meget ørken, men vi har Råbjerg Mile, Danmarks største vandreklit. Det spektakulære ørkenlandskab er en kilometer langt og lige så bred. Fra toppen af klitten er der fantastisk udsigt over området.

> Find campingpladser i nærheden af Råbjerg Mile her.

Svanninge Bakker – ”de fynske Alper”:
- Området omkring Svanninge Bakker, Svanninge Bjerge og Sollerup Skov er det største naturområde på Fyn og blandt de mest besøgte. Det er storslået natur, og det er bestemt et besøg værd.

> Find campingpladser i nærheden af Svanninge Bakker.

Rold Skov – det store skovområde i nord:
- Rold Skov dækker et område på 8000 hektar, og det store skovområde i den nordlige del af Jylland byder både på flot natur og muligheder for aktiviteter som vandring, cykling og ridning.

> Find campingpladser i nærheden af Rold Skov her.

Møns Klint – dramatiske kridtklipper:
- Møns Klint er et af Danmarks mest dramatiske og majestætiske landskaber. Det er fantastisk at se den 128 meter høje klippevæg i kridt rejse sig op over havet. Møns Klint kan klares med en endagstur fra København.

> Find campingpladser i nærheden af Møns Klint her.