Campingpladser - nær Tønder

Tønder er en lille by beliggende i Sønderjylland - tæt på grænsen til Tyskland. Byen er kendt for sin historiske arkitektur, skønne natur og sin gamle bydel. Men udover dette er Tønder også et populært sted at tage på camping.


Direkte ned til stranden og omgivet af den skønneste natur, ligger Augustenhof Strand Camping på nordsiden af Als.
Augustenhof Strand Camping

Direkte ned til stranden og omgivet af den skønneste natur, ligger Augustenhof Strand Camping på nordsiden af Als. Læs mere

Med campingpladsens ideelle beliggenhed på spidsen af Sydals med Lillebælt og Østersøen på den ene side - og ”Lillehavet” på den anden - har du alle muligheder for en ferie i perfekte rammer.
Drejby Strandcamping

Med pladsens ideelle beliggenhed på spidsen af Sydals med Lillebælt og Østersøen på den ene side - og ”Lillehavet” på den anden - har du alle muligheder for en ferie i perfekte rammer. Læs mere

Lyst til en tur Sydpå? Så tag til Kollund OG Frigård Camping, en af Danmark bedste Campingpladser!
First Camp Frigård - Flensborg Fjord

Lyst til en tur Sydpå? Ferie uden grænser. Så tag til Kollund OG First Camp Frigård lige ud til Flensborg Fjord, en af Danmark bedste Campingpladser! Læs mere


First Camp Lakolk Strand - Rømø

En ægte ferie perle i det sønderjyske beliggende på Rømø. Tæt på den tyske grænse og midt i Nationalpark Vadehavet, som er på UNESCO's liste over verdensarv. Læs mere

Gammelbro Camping er en rolig og attraktiv campingplads. Vi har aktiviteter for både små og store, og beliggenheden helt ud til Lillebælt giver et væld af muligheder.
Gammelbro Camping

Gammelbro Camping er en rolig og attraktiv campingplads. Vi har aktiviteter for både små og store, og beliggenheden helt ud til Lillebælt giver et væld af muligheder. Læs mere

Gl. Ålbo Camping

Naturperle ved Lillebælt, et paradis for dig der elsker camping, natur, fiskeri, dykkeri og meget mere. Læs mere


Hygge, afslapning og aktiviteter i den ”gamle” æbleplantage.
Grønninghoved Strand Camping

Nyd campinglivet på den charmerende og fantastisk beliggende 4-stjernede Grønninghoved Strand CAMPING, som er placeret med en stor portion hygge i den ”gamle” æbleplantage. Læs mere

Lærkelunden Camping

Velkommen i vores have. Udsigt og 4 stjerner direkte ned til Flensborg Fjord. Velkommen på Lærkelunden Camping. Læs mere

Pladsen ligger midt i den skønneste natur på Løjtlands nordlige kyst ved Lillebælt - omgivet af skov, strand og vand.
Sandskaer Strandcamping

Pladsen ligger midt i den skønneste natur på Løjtlands nordlige kyst ved Lillebælt - omgivet af skov, strand og vand. Læs mere


Opvarmet swimmingpool med to rutsjebaner, to store bassiner samt børnebassin.
Stensager Strand Camping

Opvarmet swimmingpool med to rutsjebaner, to store bassiner samt børnebassin. Læs mere

Vikær Strand Camping

Fred og idyl lige i vandkanten. Smukt beliggende mellem Haderslev og Åbenrå med havudsigt. Lækre nyere campinghytter op til 6 personer. Camping i Danmark når det er aller bedst. Læs mere


Campingpladser i og omkring Tønder

Der er flere forskellige campingpladser i og omkring Tønder, som har forskellige faciliteter og beliggenheder. Nogle ligger tæt på byen og dens seværdigheder, mens andre ligger tæt på Vadehavet og den smukke natur, som området er kendt for.

Hvis du vælger en campingplads tæt på byen, og kan du nemt tage på opdagelse i Tønders historiske bydel, hvor man kan opleve de gamle huse og gader, besøge Tønder Museum eller shoppe i byens butikker.

Du kan også vælge en af de mere naturskønne campingpladser i området. Her kan du bo tæt på Vadehavet og have et godt udgangspunkt for vandreture, cykelture og fuglekiggeri i området. Her kan man også opleve de særlige sorte sol-fænomener, hvor tusindvis af stære flyver i formation over Vadehavet.

Hvis du er mere til en aktiv campingferie, så er der også muligheder for dette i området. Du kan leje cykler og tage på cykelture i området, eller du kan spille minigolf på campingpladsens egen minigolfbane. På nogle campingpladser kan I også spille petanque eller tage på kajaktur på Vadehavet.

Kulturoplevelser når du camperer i Tønder

For de mere kulturelle campingentusiaster er der også masser at opleve i området. Tønder er kendt for sine musikfestivaler, og i august måned afholdes Tønder Festival, som er en af Danmarks største musikfestivaler. Her kan man opleve alt fra folkemusik til blues og rock, og der er noget for enhver musiksmag.

Tønder er også kendt for sin tekstiltradition, og i byen kan man besøge Tønder Kniplingsskole og Museum, hvor man kan lære om den særlige teknik og historie bag Tønder Kniplingen. Her kan man også købe kniplinger og andre tekstilvarer.

Strand og hav

Hvis man er mere til en dag ved stranden, så er der også muligheder for dette i området. Rømø er en populær stranddestination, og her kan man opleve en af Europas bredeste sandstrande og de høje klitter. På Rømø kan man også opleve strandsejlads og kite-surfing - en perfekt aktivitet når du vælger camping i Tønder.

Udover Rømø er der også andre strande i området, som er mindre kendte, men stadig smukke og værd at besøge. F.eks. kan man besøge til Emmerlev Klev Strand, som ligger tæt på Tønder og er en af de få strande, hvor man kan køre helt ned til vandkanten med bilen. Her kan man også tage på vandreture langs Vadehavet og opleve det unikke landskab med tidevand og mudderbanker.

Camping i Tønder for de historie-interesserede

For dem, der er interesserede i historie og arkitektur, er der også masser at opleve i Tønder og omegn. Byen har en lang historie og er kendt for sine smukke gamle huse, som man kan se i den historiske bydel.

Derudover kan man besøge Schackenborg Slot, som ligger tæt på Tønder og er et imponerende slot, som tidligere har været kongehusets ejendom.

Endelig er Tønder også et godt udgangspunkt for at udforske resten af Sønderjylland og Tyskland, som begge har masser at byde på. I Sønderjylland kan man besøge byer som Sønderborg og Haderslev, og man kan opleve den smukke natur i Nationalpark Wadden Sea og Mols Bjerge National Park. I Tyskland kan man besøge byer som Flensborg og Husum og opleve tysk kultur og historie.

Alt i alt er Tønder et fantastisk sted at tage på camping, uanset om man er til aktiv ferie eller afslapning. Området byder på masser af muligheder for at opleve natur, kultur og historie, og der er noget for enhver smag. Så hvis man overvejer at tage på ferie i Sønderjylland, så er camping i Tønder et oplagt valg.