Danmarks nyeste campingplads


Velling Koller vil personer over 50 nok bedst huske som udflugtsmålet i det midtjyske hvor hele familien tog på skovtur om søndagen. I dag ligger der hotel, restaurant, selskabslokaler og fra 2006 også Danmarks nyeste, og højst beliggende campingplads.
Ude i skovens dybe stille fred og ro, 125 m over vandet med den kønneste udsigt over marker, sø, skov og dal ligger en af fortidens største turistmagneter - Velling Koller. Før krigen og i efterkrigstiden var det Danmarks næstbedst besøgte turistområde, men over tid er parken udfaset således der i dag "kun" er hotel og restauration og nu - campingplads.

Det var Bertelsen fra Bryrup der i begyndelsen af forrige århundrede støbte idéen til den rekreative park. Siden har området været på forskellige hænder, brændt ned, og parkens skæbne tilhører nu fortiden. Ejerparret i dag har længe puslet med idéen om at anlægge en campingplads i forbindelse med hotellet, og det er nu endelig lykkedes.

Natur natur og atter natur
Pladsens beliggenhed er den højeste for en dansk campingplads - klods op af Vellingskovene og tæt på en hyggelig badesø. I området er der masser af udflugtsmuligheder, og området er meget velegnet til cykelture i det kuperede terræn.

Og det er netop den flotte natur der imponerer. Skovene byder på lange gåture på etablerede stier - kun 5 minutters gang fra skovbrynet ved pladsen bringer dig til "udsigten" hvor du er løftet højt over området, og har kig ud over et imponerende skovlandskab med små søer hist og her.

Nyeste plads i Danmark
Med åbningen i Påsken 2006 er pladsen den nyeste i Danmark. Ejerne har anlagt det store område således der er masser af "udenomsplads" og pænt opdelte matrikler. Grundet pladsens alder er læhegn m.m. naturligvis beskedne, men i løbet af et par år vil der være god læ omkring de enkelte matrikler.

Servicebygningen er ny og flot fyldt med praktiske detaljer. TV-stuen er møbleret med gamle møbler af forskellig art - og det binder den nyopførte bygning sammen med det historiske område.

Køkkenet er opdelt i to sektioner med forskellig ståhøjde - også en simpel, men gennemtænkt detalje.

Lejrcheferne har historier gemt i ærmerne
Det er et meget fortællelystent lejrchefpar du vil møde på pladsen - igennem det seneste årti har de drevet hotel og restaurationen på Velling Koller. Sideløbende har de støbt fundamentet til det vi tror, nok skal blive en populær campingplads.

I tiden som Hotelejere har de fundet en masse spændende billeder og udklip, og har fået sjove anekdoter og historier fortalt fra besøgende der har været i forlystelsesparken "dengang". Spændende historier der fortæller om datidens store udflugtsmål "Velling Koller", og dem fortæller lejrchefparret gerne videre til gæsterne på pladsen.