Plads med 1 mio. legoklodser og temahytter


Et stenkast fra LEGOLAND, hytter, indianertipier eller en plads til egen vogn eller telt - vi testede en cowboyhytte
Det var en spændt lille campist der for første gang skulle på ferie i campinghytte. Legoland Holiday Village var målet for en overnatning i kombination med en dag i Legoland. En miniferie på barnets præmisser.

Det nære slægtskab til Legoland kan man på ingen måde være i tvivl om, figurer i LEGO i receptionen, det store sørøverskib der lå foran receptionen og så et utal af flotte legofigurer der pryder campingpladsen og hytten - ja selv en stor del af pladsens supermarked er indrettet med en LEGO shop.

LEGOLAND Holiday Village er mere end bare en campingplads, her findes vandrehjem med 48 LEGO pirat-tematiserede vandrehjemsværelser, 60 hytter, hvoraf 48 er unikt wild west LEGO tematiserede, 152 teltpladser og 449 pladser til campingvogne - og sidst, men ikke mindst, 25 tipier/telte med indlagt strøm.

Primo 2013 overtog LEGOLAND pladsen som tidligere var en FDM Campingplads, og der er det første 1½ år investeret 17 mio. i renovering og udbygning af pladsens faciliteter. Pladsen fremstår topmoderne med 3 servicebygninger med toilet, køkken og badefaciliteter og asfalterede veje - til stor begejstring for børn og legebørn der kører rundt på pladsen i de mooncars der kan lejes i receptionen. Beliggenheden er naturligvis uændret, og med gåafstand til LEGOLAND, som ligger få minutters gang fra bommen, er pladsen det oplagte feriemål for familier med børn og barnlige sjæle, der vil en tur i LEGOLAND på årets campingferie.

På selve pladsen findes der 3 lækre legepladser, heraf en med 2 store hoppepudder og en svæve-wirebane, der er dyr i form af æsler, geder og kaniner, som man kan komme tæt på. Med andre ord: masser af underholdning til familiens yngre medlemmer.

Gennemført tematiseret
Pladsen er LEGO-tematiseret hele vejen igennem, der er mere end 500 LEGO-modeller på campingpladsen, som der er brugt næsten 1. mio legoklodser til at lave - en opgave der har taget mere end 5 mandeår at fuldføre, når man omregner timeforbruget på de 12 modelbyggere, der har lavet de mange figurer.

Restaturant Pirate´s Inn, morgen- og aftenbuffet
Vi gjorde det nemt for os selv, og benyttede os af muligheden for at spise morgenmad på restaurant Pirate's Inn. Morgenbuffet med alt fra havregryn til pandekager, så enhver morgenmadslyst blev stillet og depoterne tanket godt op inden der skulle bruges energi i Legoland. Legoland åbner kl. 10, så der var god tid til igen at nå en tur rundt og prøve et par af rutsjebanerne, på de 3 legepladser placeret rundt omkring på pladsen.

Aftenbuffeten skulle testes, men på en aften med solskin og flot vejr, ville vi umiddelbart hellere have brugt pengene på lidt kød og tilbehør til en grill/engangsgrill ved hytten. Udvalget på buffeten var dog fint og varieret - fisk, kød og kylling, suppleret med diverse lunt og koldt tilbehør og en masse spændende salater. En særlig børnebuffet med pomfritter udformet som legoklodser og en tag-selv soft-ice maskine, var også et ret stort hit. Buffeten kostede 198,- pr. voksen, og i det gode vejr, havde en aften foran hytten med en engangsgrill også været en god aften.

Campinghytter og Indianertipier
Vi boede i en hyggelig hytte i LEGO-stil. Figurer i legoklodser var sat på væggene og der var plakater med LEGO-motiver der glædede de mindste, et gennemført tema hvor slægtskabet til LEGO skinner tydeligt igennem. I hytten var der fjernsyn med masser af kanaler, hvis en regnbyge skulle indfinde sig og der var behov for lidt skærm-underholdning. Hytten havde det mest nødvendige udstyr og selvom hytterne er meget små, er pladsen udnyttet optimalt. På den overdækkede terrasse, kunne man spise ved bord-bænke sæt. Det er jo campingferie - men en blød lænestol eller lille sofa, have været skønt i opholdsrummet.

Pladsen fremstår særdeles pæn og velplejet, og den gennemgående renovering med nye legepladser og lego-figurer gør pladsen meget indbydende. Vi oplevede pladsen som meget børnevenlig, der var nærmest ingen trafik på vejene, pladsens relativt store størrelse taget i betragtning.

Pladsens supermarked var en velassorteret shop, men som mange andre steder, var det "Campingplads-priser" på varerne, hvilket taler for at trille bilen ind til nærmeste regulære supermarked i Billund, når der skal laves større provianteringer.

Se flere facts og billeder fra LEGOLAND Holiday Village her