Ved bredden af Flensborg Fjord


Sæt campingvognen ganske få meter fra vandkanten. Det kan lade sig gøre på Lærkelunden Camping ved Gråsten - en plads med lys, luft, vand og flotte faciliteter.
Rapanden Rasmus fra Rinkenæs sogn. Sådan lyder en strofe fra en kendt Dansk børnesang. Men Rinkenæs er i campingkredse mindst ligeså kendt for den flot beliggende Lærkelunden Camping der ligger for foden af Flensborg Fjord.

Og når vi skriver for foden af - så mener vi det. Du kan i bogstaveligste forstand placere det rullende feriehjem så du stikker fødderne i det våde element bare du åbner døren til campingvognen, og det er lidt af et særsyn på en dansk campingplads.

4 stjernet camping
Pladsen ligger på en skrånende grund der støder op til pladsens egen lille strand ved Flensborg Fjord.

Pladsen er overskuelig og nem at finde rundt på - beplantningen er meget varieret og generelt flot trimmet.

Pladsen har to servicebygninger der fremtræder flotte og funktionelle. Herudover er en række faciliteter som sauna, svømmehal og fitnessrum. Specielt for pladsen er, at det varme vand og adgangen til svømmehallen er inkluderet i overnatningsprisen.

Centralt på pladsen ligger legepladsen og multi-boldarenaen. Uanset hvor på pladsen man ligger, har man ikke langt til samlingsstedet for pladsens børn der muntrer sig på hoppepuden, vippedyrene, på det store klatrestativ, eller i boldarenaen hvor der spilles fodbold, basket, håndbold m.m.

Historisk opland med mange udflugtsmuligheder
Rinkenæs by ligger op ad Gråsten - en mindre sønderjysk by som er bedst kendt for Gråsten Slot der i disse dage danner sommerresidens for kongefamilien. Haven omkring slottet er åben for offentligheden og absolut et besøg værd. I Gråsten finder man også papirmuseet og en lille hyggelig midtby med specialforretninger og diverse indkøbsmuligheder.

Grænselandet er en meget spændende landsdel når man ser på udflugtsmål. Danfoss Universe, er et af landsdelens store trækplastrer for blandt andet børnefamilierne.
Herudover finder du en række historiske monumenter og udflugtsmål som Dybbøl Mølle, Frøstrup Lejren og Gendarmstien - alle monumenter der fortæller om krigenes tid.

Pladsens beliggenhed indbyder også til ture ned over grænsen til nabolandet - enten for at "proviantere" eller for at opleve den nordtyske region. Og når familien vender hjem til Lærkelunden igen, er det med udsigten ud over Flensborg Fjord, den friske havlugt og udsigt til hyggeligt samvær på en dejlig Sønderjysk campingplads.

Se flere facts og billeder fra Lærkelunden Camping her