Hov! En dejlig campingplads


Helt ude hvor kragerne vender, og alligevel i overkommelig afstand til en række af østjyllands større byer, ligger den hyggelige 3-stjernede plads Hou Strandcamping. Og begrebet "strandcamping" skal forstås i ordets bogstaveligste forstand - vi er nemlig kun en spytklat fra stranden og Kattegats børnevenlige bølger.
Kun en enkelt overkommelig klitrække skal forceres inden man står på beachvolley-banen og med fødderne i det fine strandsand. Vi er på Hou Strandcamping i det østjydske - en plads der ligger gemt væk, og alligevel i overkommelig afstand til f.eks. Århus, Odder, Skanderborg og Horsens.

Den velplejede plads er skønt beliggende direkte ved stranden i udkanten af Horsens fjord, og er udstyret med flotte og funktionelle faciliteter - alle af nyere dato.

Hou - En lille færgeby
Byen Hou er bygget op omkring byens havn og færgefart. Det er herfra man kan tage færgen til solskinsøen Samsø - hvilket også er et udemærket udflugtsmål for campister der har cykel med. En dag på cykeltur på øen kan klart anbefales.

Via en hyggelig natursti ved stranden, kan man gå hele vejen ind til byen og havnen alt imens man studerer livet på vandet, hvor sejlbåde, vandskiløbere og badende udfolder sig.

Havnen i Hou summer af liv - færgerne både ankommer og sejler igen, mens fritidssejlerne dyrker deres ferieform fra havnelejet. Selve byen har begrænsede indkøbsmuligheder, mens den nærliggende by Odder råder over et større udvalg af butikker. I bilen når man den jydske hovedstad på under 30 minutter - og så kan man ellers finde alt hvad et pulserende shoppinghjerte kan begære.

Udflugter
Moesgård museet er kendt for Grauballemanden og stenalderlandbyerne, og ligger kun ca. et kvarters kørsel fra pladsen. Længere nord på venter Tivoli Friheden i Århus på store og små legebørn - en by som også byder på Aros museet, planetarie, Den gamle By og meget mere.

Alt i alt er pladsen placeret, så man ikke kommer til at savne seværdigheder hvis bare man bruger 30 minutter i bilen.

Hjemme på pladsen finder ungerne hurtigt sammen på pladsens store og centralt beliggende legeplads. Den er udstyret med blødt faldunderlag under klatrestativ, gynger, karrusellerne eller på de store hoppepuder.
Imens mødes de større børn på beach-volley banen, og rundt på pladsen stimler glade gæster sammen - mange synes at rumme det samme ansigtsudtryk som ville de sige: "Hou - dét er da en dejlig campingplads"...