Sæby er da bare en by man kører forbi....


"Sæby kører man da bare forbi på vej til Skagen..." Sådan vil mange campister nok sige når der spørges til den lille by. Men det er faktisk en skam, for Sæby er en hyggelig lille by fyldt med nordjysk charme. Og så har den god plads til campisterne.

Cirka 5 kilometer nord for Sæby ligger 3 campingpladser som perler på en snor. En af dem er Hedebo Strand Camping, der er en jævn stor plads med godt albuerum på alle leder og kanter. Og så ligger den direkte ved vandet.

Pladsen har ligget der "i evigheder" og i dag drives pladsen af 2. generation. Og der er stærke kræfter bag den velfungerende plads når man måler på faciliteter, renholdelse og struktur. Ikke meget virker som om, det er overladt til tilfældigheder.

Klondyke og turisme side om side
Lejrchefen har valgt at dele pladsen meget skarpt mellem fastliggere og turister, og det er turisterne der løber af med "de gode" pladser - altså dem der ligger med udsigt over vandet. Med vores øjne får den skarpe opdeling af fastliggere og turister desværre pladsen til at virke "kolonihave-agtig" i fastliggersektionen.

Når det så er sagt, er der ikke meget andet end det positive tilbage - den børnevenlige strand, de rummelige standpladser, de flotte facilitetsbygninger og en formidabel udsigt ud over Kattegat.

Bidt af en gal motorcykel
Den forrige generations lejrchef er stadig at finde på pladsen. Hans store lidenskab for veteranmotorcykler ses ved pladsens indkørsel hvor han har etableret et mindre museum med en samling af 100 flotte, gamle cykler.

Lidenskaben for de gamle cykler udmynter sig blandt andet også i et årligt tilbagevendende træf hvor op mod 1000 nye og gamle motorcykler og deres førere mødes til en aften med hygge og beundrende blikke.

Aktiviteter på plakaten
På aktivitetssiden ligger pladsen på det jævne med løbende arrangementer hen over sæsonen. Men på den selvudøvende del er man derimod godt med. Der er blandt andet etableret en ny multliarena, hvor man kan aktivere sig selv og ungerne.

På pladsens torv hilses man velkommen indenfor på de grønne plæner på pladsens nye minigolfanlæg. Et skandinavisk produkt der er opbygget med forhindringer for både børn og voksne så man rigtigt kan spille sammen.

Bordtennisborde, en art udendørs curling, tennisbaner og boldbanerne ved vandet vidner om, at man ikke absolut behøver at lægge sig ved stranden eller ved pladsens pool, der dog også frister med et nyt badeland.

Er man den udfarende familie der elsker at suge egnens indtryk til sig skal man heller ikke køre langt for at opleve havnen i Sæby, bymiljøet i Frederikshavn, Bangsbo Fort med Bunkermuseet og Niels Juels Kanoner og meget mere. Kører man endnu længere mod nord er der ikke langt til Ørnereservatet, Skagen og det velkendte ferieland.