Vesterhav, varm pool, vejr og vind


Ved Jyllands nordvestligste punkt finder man Hanstholm Camping. Store åbne vidder, høj blå himmel, klart vand og ellers grønt så langt øjet rækker.
Her bliver man fanget af det vilde landskab, som synes øde og uberørt – og godt nok er Thy Danmarks mest tyndtbefolkede område, men der er masser af spændende oplevelser i området.

Selve Hanstholm Camping ligger lidt vest for Hanstholm, med udsigt ud over Skagerak fra en stor del af pladsen. Alle pladser er med eget vand, strøm og afløb, og det er muligt at booke en decideret udsigtsplads.
Vi boede smukt på toppen, med flot udsigt ned over klitterne og ud over vandet. Selve pladsen er opdelt i mindre enheder, som hver især har sit eget særpræg. Det giver pladsen en hyggelig atmosfære og et varieret udtryk.

Pool med 35 meter surfing hill
Det helt unikke ved Hanstholm Camping må siges at være poolen. Umiddelbart ligner det måske ethvert andet poolområde – der er en fin stor pool med rutsjebane til de mindre børn. Der er et lille børnebassin.
Og godt nok er den 35 meter høje surfinghill med 4 baner den største på en dansk campingplads, men det over 300 kvm store solfangeranlæg ved siden af poolområdet gør, at temperaturen i det store bassin sjældent er under 28° hen over hele sommeren, og børnepoolen er godt over de 30°.
Helt igennem et stort plus, at man selv på en overskyet dag, kan dase rundt i poolen med ens børn, uden at skulle hive dem op med blå læber efter selv et kort ophold. Desuden er der masser af sol-stole og adgang til både poolbar og Cafe.

Varieret menukort
Café Terrassen ligger inde på pladsen, med udsigt til bl.a. poolen. Her findes et fint varieret menukort, selvfølgelig med vægt på dagsfriske fisk og skaldyr fra havnen i Hanstholm. Caféområdet er rigtig hyggeligt, med både indendørs- og udendørs-servering i en flot rustik hytte med stråtag.

Noget af det første børnene gør, når vi ankommer til en ny campingplads, er at styrte hen for at tjekke legepladser ud, alt imens mor og far pakker ud. Også på Hansthom Camping kunne vi tage os god tid til at komme på plads, for specielt den store legeplads tog kegler hos både den 6- og 8-årige. Her var bl.a. hoppepude, en rigtig lang svævebane, stort klatrestativ, en mooncarbane til fri afbenyttelse, samt en af de gode gamle karruseller, der kan give en god gang kvalme, hvis man ikke formår at stoppe i tide.

Aktiviteter
Det var ikke kun legepladsen der trak. Campingpladsens Mini Zoo m. fodring af både hængebugsvin, små lam og bløde kaniner var et stort hit. Specielt da børnene fik lov at give lammene mælk af sutteflasken selv.

Børnehuset har kreative aktiviteter til regnvejrsdage og for de hesteglade er der rig mulighed for at komme på ture langs stranden. Vi ville også gerne have deltaget i Tipi-træf, men det viste sig at være yderst populært, så her kan det betale sig at tilmelde sig i god tid.

Gennem Hanstholm Camping kan man blandt andet tilmelde sig en speciel guidet udflugt til Hanstholm Bunker Museum, naturvandring i Nationalpark Thy eller komme med på havfiskeri.

Vores ophold var en rigtig god blanding af afslapning, fantastisk natur samt sjove og lærelige oplevelser.

Se flere facts og billeder fra Hanstholm Camping & Thy Feriepark her