På camping eventyr i Bøsøre!På camping eventyr i Bøsøre!

En tidlig lun efterårsweekend pakkede vi tasker, cykler og drog på tur til Østfyn. Nærmere bestemt den eventyrlige plads First Camp Bøsøre Strand.

Vi boede 2 voksne og 2 børn i deres Nattergal mobilehome på hele 34 m2 med eget bad og toilet i en forlænget weekend i oktober.

Vi oplevede følgende:

Eldorado for vandhunde

Pladsen er en af de få pladser i Danmark med indendørs badeland. Det er indrettet i tre niveauer med en sauna øverst. Fra saunaen kan du sidde og nyde udsigten ud over Storebælt - det bliver da ikke meget bedre.

Det kæmpestore udendørsbadeland var af gode grunde lukket i oktober. Men hold op det ser sjovt ud, og vores datter spurgte: "Far, hvorfor er det egentlig lukket?".

Heldigvis kunne jeg trøste hende med en tur i det tropiske badeland, som er gratis, når du er gæst på pladsen. Men hun var altså klar på en badetur trods temperaturen på 10 grader ;)

På med badekåben og få meters gang senere..

Kan du være i havet. Ikke nok med, at pladsen har både indendørs og udendørs badeland - den ligger direkte placeret ud til havet!

Derfor måtte vi selvfølgelig teste badeforholdene. Heller ikke her skuffer Bøsøre Strand. For enden af badebroen er der klart vand og en skøn sandbund.

Hvis I keder jer, er det jeres egen skyld! :)

Med så skønne rammer er alle mulighederne for en sjov og skøn ferie til stede.

Vi ville teste fælles-faciliteterne og havde medbragt grødboller, som kun kræver lidt gær og vand. Vi smuttede en tur i servicebygningen med vores boller og vupti, så var der friskbagte boller også tidligt om morgenen.

Skal du have den nemme løsning, kan der altid arrangeres morgenbrød fra pladsen, de skal bare lige bestilles dagen før.

Derudover er der 4 legepladser - en til alle aldre. Der er også 2 hoppepuder, volleyballbane, minigolfbane, fodboldbane, kæmpe klatrepyramide og udendørs fitness-udstyr til de aktive! :)

Sæsonen er ekstra lang på Bøsøre - her er vejret altid godt!

De gode faciliteter som indendørs badeland mm. gør, at sæsonen udvides og vejret får mindre betydning. Så selvom vejret er forfærdeligt, er der stadig masser af sjove ting at lave.

På pladsen finder du en mindre butik, med de mest basale nødvendigheder, og hvis det ikke rækker, ligger der en Meny kun 6 km fra pladsen, hvor du både bagerafdeling og delikatesse.

Aktivitetsprogrammet fortjener en kommentar

Selvom vi ikke var forbi i højsæsonen og kunne opleve det på egen krop. Men vi kunne se, at der i ugerne fra 27 til 32 er et kæmpe aktivitetsprogram for familier.

Det består ikke mindst af besøg fra Yessi (First Camps maskot), som kigger forbi dagligt til hygge og spas. Det ville vores piger på 3 og 7 have syntes RIGTIG godt om :)

Ud på tur, aldrig sur!

Husk cykler, løbesko eller andre transportmidler. Vi havde medbragt cykler, så vi kunne drage på ekspedition i nærområdet, vi nåede at cykle et par småture i retning af Nyborg, hvor vi kørte til en nærliggende strand.

Hvis I er til en rask gå tur, kan I gå klokkefrø ruten på hele 14 km, se billedet nedenfor.

Ellers vil vi anbefale at medbringe løbecykler og løbehjul, så børnene nemmere kan komme fra den ene ende af pladsen til den anden.

H.C. Andersen har også sat sit aftryk her.

Hans eventyr skinner igennem mange steder. Minigolfbanen er tematiseret efter dem, så her finder du minigolfbaner som "Klods Hans" og "Den Lille Pige med Svovlstikkerne".

Også i servicebygning 3, som vi var tættest på, fortsætter eventyrene i loftet med tekstuddrag fra historierne, som du lige kan læse, imens du klarer en omgang pasta kødsovs.

Oplagte udflugter i nærområdet:

Af byer kan nævnes Svendborg og Nyborg, hvor du finder alt lige fra havneområde til shopping.

Vil I på en dagstur væk fra pladsen, kan Odense Zoo anbefales. Det er et super flot sted, hvor både store og små underholdes. Det tager ca. 45 minutter at køre til.

Ellers ville vi gerne have besøgt Egeskov Slot, men den oplevelse har vi til gode endnu.

Gode madrasser og skarpe knive.

Kender I det, hvor man har lejet et sommerhus eller en campinghytte, og så er madrasserne håbløse, og du vågner hver dag med ondt i ryggen?

Det var ikke tilfældet her i deres "Nattergale Hytte", vi fik en skøn søvn!

Der var ligeledes knive, der kunne skære, så medbragte knive var heller ikke en nødvendighed her, selv om at det altid er lækkert med sit eget grej! :)

Pladsen er god til:

Alle. Pladsen er stor, og der er et område for alle, men det klart, at faciliteterne specielt tiltaler børnefamilierne eller bedsteforældre med børn

Godt at vide/tips inden du vælger din plads på First Camp Bøsøre Strand:

- Har du ingen campingvogn, så fortvivl ej, der er rig mulighed for at leje en af deres 5 forskellige typer af hytter eller et af deres 4 glamping telte.
- Vil du bo tættest på legefaciliteter og indendørs og udendørs pool, så skal du bo tættest på receptionen, der er også mindre legepladser placeret i den anden ende og midt på pladsen.
- Vil du have mest mulig ro, skal du bo i den nordøstligste del af pladsen. Her er det kun havets brusen "der larmer", her kan du med fordel kigge på pladsnumrene fra 200 og op efter.

Læs mere om pladsen her.