Pladsen på den nordsjællandske riviera


På nordsjælland midt mellem feriebyerne Gilleleje og Hornbæk ligger nordsjællands eneste 4-stjernede campingplads - Dronningmølle Strand Camping. Pladsen ligger i et udbredt ferieland der nok bedst er kendt som "den Sjællandske Riviera".
På den nordsjællandske nordkyst er der dømt ferieland. De små feriebyer ligger som perler på en snor langs de smalle veje der bugter sig ude langs den populære strand. Midt mellem feriebyerne ligger Dronningmølle Strand Camping, og har gjort det siden områdets teglværk lukkede for flere generationer siden, og derved gav plads til den populære campingplads.

Pladsen ligger midt mellem banelegemet og strandvejen klods op ad stranden der er et regulært trækplaster for lokale og turister når vejret byder sig. Ved siden af pladsen ses endnu et produkt af datidens teglværk - en fiskesø der er blevet til efter de store huller der blev gravet dengang man skulle bruge ler til teglproduktionen.

Industriel plads med hygge
Pladsen har flotte faciliteter og er holdt på en måde, der ville gøre enhver stolt anlægsgartner tilfreds. Parcellerne er store og regulære, men uden nogen form for "privatliv" idet de ikke er opdelte og adskilte af beplantning eller hegn. Alligevel er der så tilpas meget luft omkring vognene, at man sagtens føler at man kan være sig selv.

Faciliteterne er samlet i én stor bygning der indeholder toiletter, køkken, information, familiebaderum, vaskeri og en lille tv-stue. I alt kan forholdene godt virke lidt for få set i forhold til pladsens størrelse, men p.g.a. fredningsplaner m.m. må pladsen simpelthen ikke udbygge mere. Under vort besøg i højsæsonen fungerede forholdene fint - vi så ikke mange køer.

Udflugt i oplandet
Livet i de små feriebyer er noget helt specielt som skal opleves. Livet leves omkring byernes marinaer, og det trækker mange turister til. Fra Gilleleje kan man flere gange om ugen tage en køretur med områdets veterantog - en tur der bl.a. også fører dig lige forbi campingpladsen på sin vej mod endestationen i Helsingør.

Frederiksborg Slot, Hamlets slot, Kronborg, i Helsingør er blot nogle af de storslåede nationale klenodier, der vidner om, at Nordsjælland flere gange har været centrum i Danmarkshistorien. De mange slotte og museer er et besøg værd, sammen med masser af andre seværdigheder i området.