Campinghytter lige ved søbredden


Asaa? Hvor dælen ligger Asaa, vil de fleste nok spørge? Vi tog "en puster" fra hverdagen i en af Asaa Camping’s nyopførte luksushytter en varm julidag, og blev småforelskede i et lille hjørne hjørne af Danmark man normalt ikke lige "kommer forbi".
Den lille by Asaa er normalt en by man blæser forbi lige efter Aalborg på vej mod Frederikshavn eller Skagen. Vi valgte nu at sænke hastigheden og slå et smut forbi et hjørne af Danmark som vi endnu ikke havde besøgt, og vi blev øjeblikkeligt småforelskede.

Kursen var sat mod Asaa Camping & Hytteferie hvor vi ville teste en af pladsens nyopførte luxushytter. Og den afsatte weekend skulle senere vise sig slet ikke at være nok – vi ville ha´ mer´!

Forelsket i freden og roen
Der er mange ting at forelske sig i på en campingplads – det har vi måttet sande igennem mange år. Forelske sig i dét område pladsen ligger i… Forelske sig i de aktiviteter og den underholdning der tilbydes… Eller forelske sig i den fred og ro camping kan være for sjælen. Og det var lige præcis dét vi oplevede under vores ophold på Asaa Camping.

De relativt nye lejrchefer har arbejdet ihærdigt på at vende den nedslidte plads til en attraktiv og moderne campingplads, hvor de nye luxushytter er endnu et skridt i dén retning.

Hytterne er placeret på pladsens bageste område med stor sydvendt terrasse og udsigt til pladsens egen indhegnede sø.

Indvendigt er der masser af lys og luft, med lofter i kip, veludstyret køkken, bad og toilet, soveværelse og en rummelig hems til ungerne. Meget kan man klemme ind på 25 kvm., men at formå at gøre det lækkert og luftigt oven i købet, giver ekstra plusser i vores karakterbog. Kig vores billedgalleri – vi synes selv at billederne taler for sig selv.

Livet på terrrassen
En del af filosofien omkring camping er at leve i pagt med naturen. Selv om vi med tiden er blevet deciderede magedyr, tiltales tanken om at leve i naturen stadig. Og netop naturen kommer man i høj grad i nærkontakt med på den ekstra store, og halvt overdækkede terrasse ved hytten.

Jævnligt blev vi gæstet af guldsmede fra den nærliggende sø, alt imens fuglekvidder kun blev afløst af lidt summen af aktiviteter rundt på campingpladsen. Rent Morten Korch.

Specielt terrassen er et stort plus i forhold til mange andre hytter vi har testet – ofte mangler der ikke noget inden døre, mens udenomsarealet tit er sparsomt. Men sådan er det ikke på Asaa. Der er blevet plads til både parkering af bil, terrasse og en lille grøn stump græs.

Pladsen ligger mellem Sæby i nord og den lille hyggelige havneby Hals i syd ved Limfjordens udmunding. Det tager derfor ikke lang tid hverken at tage på shopping i Aalborg, Frederikshavn, Faarup Sommerland eller til en af de mange andre udflugtsmål som den nordjyske region byder på.

Spørgsmålet er nu kun – tør du tage et afbræk fra hverdagen, slukke tv´et, mobiltelefonen og internettet og i stedet nyde samværet, roen og freden?

Vi turde!