Snart må din autocamper køre hurtigere

Campingland.dk - Den 26/06-2017

Camping ·  Det blev fornylig vedtaget af Dansk Folkeparti og regeringen, det kommer til at betyde at fartgrænsen for autocampere bliver hævet til 100 km/t på motorveje og 80 km/t på motortrafikveje.

Transport minister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance har derfor bedt færdselsstyrrelsen om at lave en ny bekendtgørelsen. Det oplyser han i en pressemeddelelse.

Denne ændring vil komme til at gælde for autocampere med en vægt mellem 3.500 og 7.500.

Til ændringen udtaler Ole birk Olesen:” ved at sætte hastighedsgrænsen op kan vi skabe mobilitet, uden at der bliver gået på kompromis med færdselssikkerheden."

Du kommer dog ikke bare uden videre til at må køre 100 km/t i din autocamper, den skal ligesom campingvognene godkendes til det, via et individuelt syn. Dog behøves der ikke syn hvis autocamperen er EU-typegodkendt.

Når færdselsstyrelsen har færdiggjort bekendtgørelsen, skal den som alt andet af den slags i høring. Reglen forventes derfor at være gældende pr. 1. Januar 2018.

Der er ingen tvivl om, at det vil gøre en stor forskel i branchens hverdag, og at vi andre trafikanter også vil kunne mærke det, når vi bevæger os rundt på vejene, siger Ole Birk Olesen.

> Søg blandt de danske campingpladser på et kort her.