Lav et forårstjek af din campingvogn

Campingland.dk - Den 05/04-2016

Camping ·  SIKKERHED: Det er nu, der skal foretages eftersyn af campingvognen for at undgå ube-hagelige overraskelser på ferien.

Gasanlæg, bremser, fugt, smøring, træktøj, elinstallationer. Det er ikke ligegyldige smådetaljer, som skal kigges efter i sømmene, når campingvognen efter vinterpausen skal gøres klar til igen at rulle ud på vejene.

Det gælder vedligeholdelse og sikkerhed.

- Vi anbefaler, at man som klargøring til den nye campingsæson får foretaget forårstjek af sin campingvogn. Det er også med til at sikre vognens stand. Det er vigtigt, at det er et autoriseret sikkerhedseftersyn, siger Jesper Behrensdorff, formand for Camping Branchen.

Ikke bare gas
Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at campingvognen får foretaget et gaseftersyn hvert andet år. Står det til Camping Branchen, bør campingvognen få foretaget et års-serviceeftersyn, hvor alle vitale dele gennemgås, og som også omhandler, at gasanlægget årligt tjekkes. Et års-serviceeftersyn inklusiv gastest må kun foretages af et autoriseret værksted eller forhandler god-kendt af Sikkerhedsstyrelsen.

- Med en autoriseret gastest får du en sikkerhedsrapport som dokumentation for, at du har fået lavet eftersynet. Det samme gør sig gældende med det komplette sikkerhedseftersyn, hvilket kan få afgørende betydning, hvis du eksempelvis havner i en situation, hvor du får brug for dit forsik-ringsselskab, siger Jesper Behrensdorff. Han påpeger, at flere campingpladser følger Sikkerheds-styrelsens anbefalinger og kræver, at gæsternes campingvogne har fået udført gaseftersyn.

Fugt eftersyn
Ifølge Jesper Behrensdorff er det en god ide at kombinere det årlige serviceeftersyn med et fugt-eftersyn, som sikrer, at fugtskader på campingvognen opdages i tide.

- Mange campingvognsejere har oplevet, at deres campingvogn er blevet angrebet af fugt, og at det ikke er opdaget i tide. Bliver campingvognen udsat for fugt, forringes værdien, og det kan blive en bekostelig affære at få det repareret. Det kan opdages i tide og dermed minimere repa-rationsomkostningerne betragteligt at få foretaget en fugttest, siger Jesper Behrensdorff.

Fakta:
Et års-serviceeftersyn af campingvognen koster mellem 2.600 og 3.000 kroner. En gastest koster cirka 800 kroner og en fugttest cirka 700 kroner. Med et autoriseret tjek følger en rapport, som er dokumentation for, at de godkendte eftersyn er foretaget.

Find din næste campingplads her.