10 % flere solgte campingvogne.

Campingland.dk - Den 01/12-2016

Camping ·  Campingbranchen er glade. Salget af nye campingvogne er gået frem, viser nye tal.

Masser af godt forårsvejr, en tidlig junisommer og et ordentlig skud sensommervejr, der strakte sig helt frem til starten af oktober.

Landets campingpladser og campingforhandlere har været begunstiget af godt dansk vejr i 2016. Hos campingforhandlerne kan man aflæse det i regnskabet. Tallene viser således en fremgang på salg af nye campingvogne på 10 procent.

- 2016 har været et godt år for campingbranchen som helhed, og vejret har helt sikkert spillet ind, siger

Jesper Behrensdorff, formand for Camping Branchen, der er interesseorganisation for landets campingforhandlere.

Camping varer hele året
Men der er flere forklaringer på fremgangen. Efter nogle magre år, hvor ikke mindst finanskrisen fik mange til at holde igen med køb af den helt nye campingvogn eller autocamper, er der nemlig atter blevet råd til at investere i den nye vogn.

- Det er meget tydeligt, at konjunkturerne har ændret sig, og flere har fået mod på at købe den campingvogn, de længe har drømt om, siger Jesper Behrensdorff.

Derudover bliver det mere og mere populært at forlænge campingsæsonen.

- Vi kan klart se, at der er kommet en øget interesse for eksempelvis at tage på en weekendtur i det sene efterår eller ligefrem på vinterferie med campingvognen, siger Jesper Behrensdorff og fremhæver, at der aldrig før har været så mange campingpladser, der har åbent hele året, som tilfældet er i dag. Hele 30 procent af landets i alt 450 godkendte campingpladser har således stadig åbent for de campister, som vil have det hele med.

- På den måde er 2016-sæsonen faktisk slet ikke slut endnu. For mange varer den året ud, slutter Jesper Behrensdorff.

Find din næste campingplads her.