Campingforhandlerne mangler campingvogne

Campingland.dk - Den 09/03-2017

Forhandlere ·  Det er ikke lang tid siden at det nærmest var umuligt at komme af med sin brugte campingvogn. Men sådan er det ikke længere.

Efterspørgslen efter brugte campingvogne stiger som aldrig før. Dog er det ikke ældre vogne der efterspørges, men nyere, pæne brugte vogne.

Køber gerne kontant
Bo Damsgaard fra Damsgaards Caravancenter fortæller, ” Igennem de seneste mange år, har vi helst ikke ville tage alt for mange brugte campingvogne ind. Det er selvfølgelig svært, da mange kommer med en brugt vogn i bytte når de vil købe en ny. Men markedet har simpelthen ikke været der til dem. Men nu ser det anderledes ud” Fortæller Bo og fortsætter,

”Markedet for brugte campingvogne er eksploderet. Danskerne har igen fået lyst til at campere og vil gerne investere i bedre brugt. Det er ikke som i gamle dage, hvor man startede med en faldfærdig vogn, der knapt nok kunne køre. I dag er folk mere kvalitetsbevidste. De vil gerne stadigvæk starte med brugt for at prøve campinglivet af, men det må godt være en ordentlig vogn i god stand.”

”Det er derfor vi efterspørger bedre brugte campingvogne vi kan købe i kontant køb. De skal helst ikke være ældre end 10 år og de skal være i orden. Faktisk er vi specialister i bedre brugte campingvogne i alderen 2 til 10 år og vi ved lige hvad vi skal kigge efter. Mange gange kan det være en fordel for kunden at sælge sin campingvogn i kontant køb/salg fremfor i kommissionssalg. Her får kunden sine penge med det samme og skal ikke længere bekymre sig om salget af campingvognen. Alt vedr. vognens videre salg, service, gas – og fugttest m.m. påligger nu forhandleren.” Fortæller Bo.

Damsgaards Caravancenter tager dog stadigvæk vogne ind i kommissionssalg
Bo Damsgaard fortsætter, ”Når en kunde kommer ind i vores forretning og ønsker at sætte sin campingvogn til salg, gør vi meget ud af at fortælle kunden om hele salgsprocessen. Det er vigtigt for os at informere kunden om alle aspekter og muligheder ved salget. Det er f.eks. vigtigt for os at informere kunden om, at deres fortjeneste ved kommissionssalg er højere, men der kan gå længere tid inden de får deres penge for salget, da de først får pengene det øjeblik campingvognen er solgt. Hvis de gerne vil have pengene hurtigere, må de acceptere en mindre salgspris, da vi så køber campingvognen af dem kontant.”

Mange kan så spørge, hvorfor sælger kunden ikke bare privat?
”Rigtigt mange mennesker er utrygge ved at handle privat. Der er ingen garantier og mange er rigtigt bange for at blive snydt. Pludselig står de og skal have alt bøvlet med om-registrering, tjek af restgæld, fugt og gastest, tjekke om der er skjulte skader og meget mere. Og som privat sælger kan man hurtigt blive mistænkeliggjort og tvunget til at give unødige rabatter på ens campingvogn. Det kan være uoverskueligt at skulle administrere alt dette selv, derfor er det godt at have en pålidelig forhandler man kan henvende sig til”, afslutter Bo